Produkter Tjenester Meny

Varmere vintre i Ekholt kirke

Etter mange kalde vintergudstjenester i Ekholt kirke, i Moss, kan menigheten endelig slippe yttertøyet under gudstjenesten. Vi i VB Bro Varmex hadde oppdraget med å installere nytt varmeanlegg.

Ekholt kirke ble bygget i 1980, og siden den gang er det ikke blitt gjort noe for å vedlikeholde oppvarmingen i kirkebygget. Takplatene som skulle besørge oppvarming av kirkerommet har fungert dårlig i mange år. De siste årene har det blitt en stadig kaldere fornøyelse å komme til kirken, enten for konfirmasjonsundervisning, babysang eller gudstjeneste. Om vinteren har menigheten beholdt yttertøyet på.

Høsten 2016 fikk Ekholt kirke investeringsmidler til å foreta oppgradering av kirkens varmeanlegg. Det var ønskelig å kunne styre varmen over internett. VB Bro Varmex vant tilbudsrunden og har installert et funksjonelt og energiøkonomisk varmeanlegg i kirken.

Morten Bro, daglig leder, har vært prosjektleder for utbedringen av varmeanlegget. Han har koordinert prosessen mellom sine rørleggere, snekker og elektriker.

- Samarbeidet har fungert veldig bra. Elektriker vi har jobbet med tidligere på installasjon av varmepumper, forteller Morten.

- Anlegget er programmert til å holde en lavere temperatur i uken når kirkerommet ikke er i bruk, for så å varmes opp til helgen. For at dette skal fungere skal fungere mest mulig effektivt, har vi kombinert gulvvarme med viftekonvektorer høyere oppe på veggene. Denne kombinasjonen gir en raskere og jevnere oppvarming, forklarer han.

- Viftekonvektorene ble dessuten lakkert røde for at de skulle falle naturlig inn med den røde teglsteinen i kirkerommet. 

Vi har hatt 3 rørleggere på jobben i to måneder høsten 2016. Kirkerommet har vært ute av drift underveis i installasjonen, mens kjelleren med ungdomssalen har vært noe i bruk. Kirkevergen Inger-Lise Klette er veldig fornøyd både med løsningen og den deilige varmen. En ekstra bonus er at strømregningen vil bli lavere fremover.

"Vi har fått skryt for at vi har holdt det ryddig og rent på arbeidsplassen underveis. Det er alltid kjekt å høre at kunden er fornøyd!"